باید بدانیم که یکی از مهمترین قسمتهای هتل، لابی هتل میباشد، زیرا اولین چیزی که در چشم مخاطب ظاهر میشود لابی هتل است. در این مطلب میخواهیم درباره نکات مهم در دکوراسیون لابی هتل و اهمیت آن صحبت کنیم.
دکوراسیون لابی هتل
زیبایی و عملکرد دکوراسیون داخلی لابی برای مراجعین از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. هر چه دکوراسیون و چیدمان لابی یک هتل جذاب تر و به روزتر باشد، مشتریان آن هتل، تمایل بیش تری به اقامت در آن پیدا میکنند. در واقع، لابی، مکان مشترکی است که همه مسافرین هتل از زمان ورود در آن حضور پیدا کرده، امور مربوط به اقامت خود را انجام میدهند و راهنماییهای لازم را از پرسنل هتل دریافت میکنند. در ضمن، لابی فضایی است که مسافرین میتوانند در ساعاتی که مجاز به استفاده از خدمات اتاقهای هتل نیستند، در محیط آن نشسته و به استراحت و انتظار بنشینند. لابی، یک فضای تقسیم نیز تلقی میشود، زیرا شما از طریق آن به بخشهای مختلف هتلی که انتخاب کرده اید، دسترسی پیدا میکنید. گاهی اوقات در بخشی از لابی، بار، کافه یا رستوران نیز به چشم میخورد که از مشتریهای هتل پذیرایی میکنند. بنابراین از اینجا متوجه میشویم لابی عملکردهای زیادی دارد و بخش مهمی از هتل به حساب میآید. لابی، یک فضای عمومی است، طراحی آن باید به صورتی انجام شود که مشتری های هتل، دچار سردرگمی نشوند، در هنگام رفت و آمد برای هم مزاحمت ایجاد نکنند و بتوانند به راحتی به نشستن و استراحت بپردازند. لابی، نمادی از کل هتل است. این یعنی ظاهر لابی، نماینده ظاهر کل فضاهای هتل میباشد. در رابطه با طراحی داخلی لابی، قواعد و نکاتی وجود دارد که شکل ظاهری آن و کاربردش را تحت تاثیر خود قرار میدهند. لابی، معمولا در طبقه همکف هتل قرار دارد. به طور کلی، لابی را میتوان به دو بخش نگهبانی و نشیمن تقسیم کرد. البته ممکن است فضاهای دیگری نیز در کنار این دو بخش جای بگیرند، اما به صورت عمده، این دو بخش در همه لابیها دیده میشود. در ادامه به چگونگی طراحی داخلی بخشهای مختلف لابی هتل میپردازیم.
نگهبانی و پذیرش لابی
نگهبانی و پذیرش در لابی، قسمتی است که در آن، افرادی در نقش نیروهای امنیتی و پرسنل اطلاعات لابی، مشغول به کار میباشند. در برخی از لابیهایی که کوچکتر هستند، این دو بخش با هم ادغام میگردند. به طور کلی، حضور نگهبان در لابی از جمله موارد مهم در بحث امنیت هتل میباشد. نگهبان لابی، رفت و آمدها را تحت نظر دارد و امنیت ساکنین هتل را تامین میکند. بخش پذیرش نیز شامل پیشخوانی میشود که یک، دو یا حتی چند نفر از پرسنل لابی هتل در آن حضور دارند و وظیفه پذیرش مسافران را بر عهده دارند. نگهبانی و پذیرش، باید شامل یک یا چند میز و صندلی و امکانات ارتباطی و مخابراتی لازم برای ارتباط برقرار کردن با واحدهای امنیتی باشد.
فضای نشیمن لابی
در قسمت نشیمن، فضایی برای نشستن و استراحت افراد ساکن در هتل در نظر گرفته شده است. معمولا افرادی که تازه به هتل مراجعه کرده اند و هنوز اتاق یا اتاقهای خود را تحویل نگرفته اند، در این بخش به استراحت و انتظار میپردازند. بنابراین، اگر مساحت هتل زیاد باشد، باید فضای نشیمن آن نیز وسیع در نظر گرفته شود تا همه افرادی که نیاز به استفاده از آن دارند، بتوانند بنشینند. قرار دادن مبلهای راحتی، میز، تلویزیون، سیستم پخش، گلدان، تندیس، مجسمه و اکسسوریهای زیبا در نشیمن لابی باید در اولویت دکوراسیون داخلی هتل قرار بگیرد.
کفپوش لابی
موضوع مهمی که شاید بیشتر افراد در طراحی داخلی لابی هتل از آن غافل باشند، توجه به نوع کفپوشهای مورد استفاده در لابی است. لابی، محل رفت و آمد است و هر کسی که به هتل وارد یا از آن خارج میشود، از این مکان عبور مینماید. همچنین استحکام کفپوش در کنار زیبایی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. کفپوشهای متنوعی برای پوشاندن سطح کف لابی وجود دارند. از میان انواع کفپوش باید کفپوشی را انتخاب کرد که در عین زیبا بودن، محکم و ماندگار هم باشد. سنگ و پارکت، گزینههای خوبی هستند، زیرا میزان تحمل آنها در برابر وزن زیاد است و نظافتش نیز راحت میباشد.
دیوارهای لابی
بعد از این که کفپوشهای لابی انتخاب و نصب شدند، باید به سراغ انتخاب پوشش دیوارها رفت. برای این که دیوارهای لابی را به بهترین شکل دکوراسیون شود، باید به نکاتی توجه نمود. دیوارهای لابی نباید به گونه ای باشند که برای حمل و نقل افراد و بارهای آنها مزاحمتی ایجاد کنند. انتخاب مناسب پوشش دیوارها میتواند کمک به سزایی به زیبایی لابی کند و همچنین وسعت لابی را نیز افزایش باید داد. استفاده از کاغذ دیواریهای مدرن و مقاوم یا مصالح کامپوزیتی برای اجرای دکوراسیون دیوارها بهتر است استفاده شود. برای تزیین دیوارها میتوان از تابلو و لامپهای دیواری استفاده کرد.
روشنایی لابی
لابی نیز مانند دیگر فضاها نیاز به روشنایی دارد. این روشنایی باید به صورت مناسب و استاندارد ایجاد شود و در کنار ایجاد جلوه مناسب، عملکرد لابی را با مشکل مواجه نکند. در کنار نورپردازی عملکردی فضای لابی میتوان از نورپردازی دکوراتیو هم بهره برد. شما میتوانید برای زیبایی بخشیدن به فضای لابی از لوسترهای آویز، هالوژنهای توکار، چراغهای دیواری، آباژور و این گونه موارد بهره ببرید. نورپردازی نقطه ای برای قسمتهایی که میخواهید روی ایده دکوری خاصی تاکید کنید، کاربرد مناسبی دارد.
ترکیب رنگ در لابی
رنگ در طراحی داخلی هر فضایی از اهمیت زیادی برخوردار است. در طراحی داخلی لابی نیز، رنگها نقش بسیار مهمی دارند. از آن جایی که لابی، مکانی است که باید گرم و صمیمی به نظر برسد، استفاده از رنگهای گرمی مانند کرم، بژ، طلایی و این چنین میتواند مفید واقع شود. اگر به رنگهایی که تناژ زرد دارند، علاقه ندارید یا نمیتوانید آنها را به اجرا در آورید، بهتر است که رنگهای طیف قهوه ای و خاکستری استفاده کنید. به طور کلی، استفاده از رنگهای تند در طراحی داخلی لابی، زیاد مناسب نمیباشد. هارمونی رنگها نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه نمود.
ملزومات لابی
امروزه ملزومات مورد استفاده در لابی را میتوان در انواع زیادی پیدا کرد. در ساخت ملزوماتی که موجود هستند، از مصالح مختلفی استفاده میشود. ویژگی این نوع تنوع در این است که دست شما برای انتخاب گزینههایی با قیمت کمتر را باز میگذارد. به طور کلی، بهتر است که ملزومات و مبلمان لابی هتل را از جنسهای نامرغوب تهیه نکنید، زیرا این وسایل به دفعات، مورد استفاده مشتریها قرار میگیرند و خیلی زود فرسوده میشوند. طبیعی است که اگر جنس آنها مرغوب و عالی نباشد، شما بعد از مدت کمی مجبور به تعویض آنها و صرف هزینه مجدد خواهید شد. سعی کنید مبلمان لابی را نرم و راحت انتخاب کنید، طوری که مسافران و مهمانان با نشستن به مدت طولانی بر آنها نیز خسته نشوند. سبک مبلمانی که انتخاب میکنید نیز مهم است. به عنوان مثال، اگر دکوراسیون داخلی لابی به سبک مینیمالیسم انجام شده، باید مبلمان را نیز مینیمال انتخاب کنید.